Skip to main content

Herder Daniël hoedt een kudde schapen op de Utrechtse Heuvelrug. Van de wol van deze schapen maakt Irene wollen dekbedden. Een unieke samenwerking tussen Ecolinde en Stichting Schaapskudde Doorn. Onlangs was het Herders Bed op TV. Het televisieprogramma Typisch Utrechtse Heuvelrug volgde Daniël tijdens de ontwikkeling van dit mooie dekbed.

Het wollen dekbed bestel je hier!

Je kunt de uitzending van Typisch Utrechtse Heuvelrug terugkijken. Vanaf 4:38 minuten zie je Irene met Daniël en de schapen bijeen voor heuse fotoshoot met de dekbedden.

Tot op dit moment komt meer dan 90% van de wol in dekbedden, kleding en andere producten uit Australië. Het vervoer van deze wol over de halve wereld is zeer ongunstig voor het klimaat. Daarnaast worden schapen in Australië ook nog op milieu – en dieronvriendelijke manier gehouden. Dat kan anders! Daarom is de wol van Herders Bed 100% klimaatneutraal en lokaal door de schapen Van Stichting Schaapskudde Doorn geproduceerd. 

Herders Bed is geïnspireerd op wat Daniël noemt: echte Schaapfulness. Alle onderdelen van het productieproces zijn met aandacht en liefde tot stand gekomen. Echt Mindful dus. Dit maakt het een ultiem slow living product dat tevens beantwoordt aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en diervriendelijkheid. 

Wol is aangenaam om onder te slapen omdat het verwarmd en tegelijkertijd ademt. Zo slaap je zeker in de koude wintermaanden ook extra behaaglijk. Ook een handgemaakt wollen dekbed van Herders Bed bestellen? Hier vind je de details.

Bekijk de aflevering waarin het Herders Bed op TV te zien is.