Ecolinde

Groenmarkt 1
7201 HW Zutphen

Willem van Noortstraat 61
3514 GB Utrecht

T: 0575 23 40 90
E: info@ecolinde.nl

Maak een afspraak

Openingstijden Utrecht

Dinsdag: Open op afspraak
Donderdag: Open op afspraak

Andere dagen en tijden zijn mogelijk in overleg.

Plan je afspraak in via onze planner of neem telefonisch contact op.

Openingstijden Zutphen

Woensdag: 11:00 – 16:00
Vrijdag: 11:00 – 16:00
Zaterdag: 11:00 – 16:00

Om iedereen goed te kunnen helpen, werken wij het liefst op afspraak. Plan je afspraak in via onze planner of neem telefonisch contact op.

Maak een afspraak

Vakantie

Wij zijn gesloten van 2 juli tot en met 12 juli & van 28 juli tot en met 8 augustus.

Route en parkeren Utrecht

Ecolinde ligt op circa 1 minuut lopen van bushalte Willem van Noortstraat.

Betaald parkeren kan bij ons overal in de buurt. 

Route en parkeren Zutphen

Ecolinde ligt op circa 7 minuten lopen van NS Station Zutphen.

Betaald parkeren (maximaal 2 uur) kan bij ons in de straat op de Groenmarkt. Voor middellang (maximaal 4 uur) betaald parkeren kun je het beste een plek zoeken op de IJsselkade (circa 3 min lopen). Een elektrische laadpaal vind je recht tegenover onze winkel in de Waterstraat.

Stuur ons een bericht

Of kijk bij de Veelgestelde Vragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

250 nachten proefslapen

Hoe werkt het 250 nachten proefslapen?

Mocht het na aanschaf van je matras toch blijken dat je een soepeler of steviger matras nodig hebt, dan bieden we de Ecolinde omruilgarantie. Dit betekent dat je ná 50 dagen proefslapen en vóór 250 nachten de kern van je matras eenmalig kan omruilen voor een andere hardheid. Je wisselt je matraskern bijvoorbeeld van soft naar medium of medium naar firm. Het is belangrijk om je lichaam wel eerst 50 nachten de tijd te geven om te wennen aan het nieuwe matras. Je houdt je eigen matrashoes en wij komen de kern omruilen. Dit geldt alleen voor de matrassen Twintig en Zeventien. De Wolk en de toppers zijn alleen in hardheid soft verkrijgbaar.

Wat gebeurt er met de omgeruilde kern?

De gebruikte kernen laten we recyclen en komen dus niet terug in de Ecolinde Natuurlatex Matrassen. Je koopt dus altijd een nieuw en voor jou gemaakt matras.

Ik wil mijn matraskern omruilen. Wat moet ik doen?

Wil je overstappen naar een andere andere hardheid, dan laat je dit ons weten via een e-mail aan info@ecolinde.nl. Vermeld in de mail je bestel en factuurnummer en eventuele adreswijziging. En laat weten welke hardheid je wenst. Je kan de kern 1 keer omruilen.

Waarom adviseren jullie om het matras eerst 50 nachten te proberen?

Je lichaam moet de tijd krijgen om te wennen aan een nieuw matras. De eerste dagen kun je slechter gaan slapen op een nieuw matras. Dat kan komen omdat je lichaam niet gewend is aan goede ondersteuning en voor het eerst ‘s nachts goed ontspant. Je leert als het ware je oude slaapgedrag af. We adviseren daarom altijd om zeker de eerste zes weken goed de tijd te nemen om te wennen aan het nieuwe slapen. Uiteraard mag je altijd contact opnemen voor advies.

Ik twijfel of ik mijn matras moet omruilen. Wat moet ik doen?

Als je twijfelt of je moet switchen naar een andere stevigheid, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee om je natuurlijke nachtrust te verbeteren.

Leveringsvoorwaarden

Hoe wordt mijn kussen of dekbed bezorgd?

Online bestelde kussens en dekbedden worden direct vanuit ons atelier naar je opgestuurd met PostNL. Zodra het pakket gereed is, ontvang je via de mail een track en trace code.

Hoe wordt mijn matras, topper, bed en/of lattenbodem bezorgd?

Onze bezorgpartner JP Haarlem bezorgt de grotere bestellingen, zoals matrassen, toppers, bedden en bedbodems. Is je bestelling gereed, dan ontvang je van JP Haarlem een voorstel voor mogelijke bezorgdata. Je geeft je voorkeur voor een dag aan. De dag voorafgaand aan de bezorging ontvang je een sms met het tijdsslot van de bezorging.

Wie monteert mijn bed?

De bezorgers zijn door ons getraind om Ecolinde bedden te monteren.

Is bezorging en montage gratis?

Ja. Ecolinde biedt alle klanten gratis bezorging en montage in Nederland. Ook je nieuwe matras wordt tot in de slaapkamer bezorgd, uitgepakt en in het bed getild door onze bezorgers. Verpakkingsmateriaal wordt mee terug genomen.

Kan ik mijn artikelen retourneren?

Als je een product bij ons bestelt is de kans groot dat het speciaal voor jou gemaakt wordt. Dat geldt bijvoorbeeld voor onze matrassen, toppers, handgemaakte dekbedden, ledikanten, boxsysteem en lattenbodems. Het is in zo’n geval niet mogelijk om het product te retourneren op basis van de 14 dagen bedenktijd omdat het gaat om maatwerk producten.  

 

Naast onze maatwerk producten hebben we een aantal standaard producten die wel onder de 14 dagen bedenktijd regeling vallen zoals bijvoorbeeld: moltons, sommige dekbedden (hennep en linnen) en kussens. Deze producten kunnen binnen 14 dagen geretourneerd worden zonder opgave van reden mits ze niet zijn gebruikt. Kosten voor retourzending zijn voor de klant.

Waarom kan ik mijn op maat gemaakte artikel niet terugsturen?

Bij Ecolinde hebben we de zorg voor ons klimaat en alle natuurlijke grondstoffen hoog in het vaandel staan. Wij werken uitsluitend met biologische producten en leveranciers. Op maat gemaakte producten nemen we daarom niet terug. Dat vinden wij een verspilling van grondstoffen en transport. Wel bieden we een proefliggarantie van 250 nachten op het Ecolinde Natuurlatex Matras.

Hoe retourneer ik mijn kussen of dekbed?

Wil je je kussen of dekbed van hennep of linnen retourneren? Dit kan binnen 14 dagen mits je het product niet hebt gebruikt. Laat het ons vooraf weten via mail op info@ecolinde.nl onder vermelding van naam van het product en bestelnummer. Je ontvangt van ons de instructie hoe je het product kunt retourneren. De kosten van retourzending zijn voor jou. Zodra wij het hebben ontvangen, storten wij je aankoopbedrag terug.

Wat doe ik met mijn oude matras?

Wij kunnen je oude matrassen of topper voor 35,- euro per stuk mee nemen en laten recyclen. Dat doen we in samenwerking met Retourmatras. Gebruikte matrassen worden in een afgesloten zak meegenomen door onze bezorgers, verzameld en door Retourmatras opgehaald. Zij halen het matras volledig uit elkaar en maken de grondstoffen (metaal, stof en schuim) geschikt voor hergebruik. Er worden geen nieuwe matrassen van gemaakt, maar wel isolatiemateriaal, sportmatten en gerecycled textiel.