Dekbedden gevuld met biologisch katoen

Handgemaakt in Zutphen.
Een klant noemde het "warm en toch fris!" 

proefslapen onder onze dekbedden kan in verschillende B&B's zoals het Biotel in Lievelde en Het huis van de professor in Vorden

We leveren gratis door het hele land (boven €50)

 

handgemaakt en puur natuur  door Irene gemaakt

Biologische katoenen dekbedden  Mijn dekbedden, gemaakt naar Japans voorbeeld, zijn gevuld met gekaarde ruwe katoen en hebben een tijk van geweven katoen. Katoen is een materiaal met bijzonder 'slaapvriendelijke' eigenschappen: het ademt, is luchtig, veerkrachtig en geeft een prettige warmte. Katoen neemt snel warmte op en houdt die langdurig vast. Te warm wordt het echter nooit. In tegenstelling tot dons, wol en synthetische materialen weerkaatst katoen de warmte niet.

Onder een katoenen dekbed slaapt u het hele jaar 'air-conditioned'. 's Winters behaaglijk warm, 's zomers lekker koel. Voor de bijzonder kritische slaper is er bovendien de ideale combinatie van twee dekbedden , één met een standaard vulling en één met een halve vulling. In de winter gebruikt u er twee op elkaar, in de zomer slaapt u onder één dekbed. Katoen heeft nog meer voordelen. Katoenen dekbedden worden goed verdragen door mensen met een allergie. En, katoen neemt vocht op zodat u nooit bezweet wakker wordt. Van belang is het dekbed regelmatig te luchten, het liefst in de zon. De zon reinigt en droogt de katoen en bolt het weer op tot de oorspronkelijke dikte.

Mocht u toch liever een katoenen dekbed hebben wat in de wasmachine gewassen kan worden dan is dat ook mogelijk. Ik adviseer dan het 4-seizoenen dekbed. 

Levertijd: Als u iets op maat wilt laten maken dient u rekening te houden met een levertijd die varieert van 1 tot 4 weken.